2. Apache OpenOffice: la suite ofimàtica gratuïta.


Apache OpenOffice és una suite ofimàtica lliure (codi obert i distribució gratuïta) que inclou eines com a processador de texts, full de càlcul, presentacions, eines per al dibuix vectorial i base de dades.

Podem descarregar-la des de la seva web (també podrem descarregar extensions, plantilles i diccionaris per a la suite, a més de paquets d'idioma diversos).Una vegada haguem seleccionat quin és el nostre sistema operatiu, en quin idioma el volem instal·lar i la versió del programa (sempre s'aconsella la superior), podem clicar "Descargar la instalación completa". Automàticament serem re-dirigits a una pàgina que en qüestió de segons també iniciarà automàticament la descàrrega de la suite.

Una vegada descarregat l'arxiu d'instal·lació, només caldrà seguir les passes que es van indicant i que conclouran amb la instal·lació definitiva de la suite.


Un altre opció que potser trobis al teu centre és LibreOffice, una altra suite gratuíta de gran qualitat i molt semblant a Apache OpenOffice [OpenOffice vs LibreOffice].

Recorda que també existeixen les versions portables d'ambdós suites.
  • Les aplicacions incloses a l'Apache OpenOffice són:

1. Apache OpenOffice Writer: és el processador de textos de la suite ofimàtica semblant a Microsoft Word o Docs de Drive (i compatible amb ambdós). El seu format original és ODT. Writer permet exportar arxius de text als formats PDF i HTML sense programari addicional, a més d'obrir moltíssims formats d'arxius de text (ara per ara 22).


2. Apache OpenOffice Calc és un full de càlcul semblant a Microsoft Excel, encara que ofereix una sèrie de característiques no presents en Excel (a més de permetre l'exportació a PDF).


3. Apachee OpenOffice Impress és un programa de presentació semblant a Microsoft PowerPoint. El seu format original és ODP. Inclou la capacitat de llegir arxius de Microsoft PowerPoint (ppt), crear arxius PDF, o exportar presentacions al format SWF, permetent que es reprodueixi en qualsevol computadora amb un reproductor de flash instal·lat.


4. Apache OpenOffice Draw és un editor de gràfics vectorials i creador de diagrames. És comparable en característiques a les primeres versions de CorelDRAW. Ofereix com a característica uns "connectors" versàtils entre figures, que estan disponibles amb una àmplia varietat d'estils de línia i faciliten fer dibuixos com a organigrames o esquemes de les lliçons Els usuaris poden instal·lar l'Open Clip Art Library (Biblioteca Oberta de Clip Arts), que afegeix una enorme galeria de gràfics vectorials (banderes, logotips, icones, pancartes, etc.) per a presentacions generals i projectes de dibuix.


5. Apache OpenOffice Base és un programa de base de dades semblant a Microsoft Access. Permet la creació i maneig de bases de dades, elaboració de formularis i informes que proporcionen als usuaris finals un accés fàcil a les dades que introdueixi prèviament.


6. Apache OpenOffice Math és una aplicació dissenyada per a la creació i edició de fórmules matemàtiques. Les fórmules poden ser incorporades dins d'altres documents d'OpenOffice. Math suporta múltiples fonts i pot exportar fórmules als formats d'arxiu ODF o PDF, entre d'altres.