3. Presentacions a la xarxa

Com ja saps, una presentació estil "PowerPoint", és un arxiu que mostra una sèrie de diapositives digitals multimèdia i que, en general, permeten presentar un determinat tema. Una presentació no sol esser exhaustiva sobre un tema, és a dir, només mostra informació important, alguns gràfics, sons i vídeos; això permet, generalment juntament amb una persona que exposa, desenvolupar un tema específic (en tot cas, a la xarxa trobam presentacions molt exhaustives).

Ja hem vist que tant amb Google Drive com amb Apache OpenOffice podem realitzar (o modificar) presentacions, amb multitud de possibilitats.  En aquesta secció ens endinsarem en plataformes que permeten allotjar les nostres presentacions, o cercar-ne de noves ja realitzades i que poden ser-nos útils a l'aula.
 • Slideshare.

Slideshare és un web 2.0 basat en un servei d'allotjament de diapositives. Els usuaris poden carregar i compartir arxius privats o públics en els següents formats d'arxiu: Powerpoint, Impress o PDF (entre d'altres) per ser visualitzats en línia amb el format flash. El pes màxim per arxius és de 20 Mb. 

La visualització d'arxius (a no ser que l'usuari hagi establert que és privada) és pública, i no necessita de registre ni identificació. Si es desitja emprar el servei per pujar les pròpies presentacions és necessari el registre (gratuït), i si ho desitjes pots enllaçar el teu compte amb Facebook o Linkedin (xarxa professional).

Amb milions d'arxius a la seva base segur que trobaràs qualque que s'adapti a les teves necessitats... i sinó, molts et permeten descarregar-los i modificar-los per al teu ús. Pots cercar 

Pot accedir a la seva web a l'adreça: https://www.slideshare.net


1. Barra de recerca de presentacions al web.
2. Registre / Entrada / Pujada d'arxius.

Una vegada hem introduït el criteri de recerca, accedirem als resultats dels arxius públics:


Una vegada cliquem damunt l'arxiu desitjat, accedirem a una pàgina on podrem visualitzar-lo, descarregar-lo (si l'autor l'ha permès) o compartir-lo.


1. Avanç o retrocés en la visualització de l'arxiu.
2. Maximitzar la visualització de l'arxiu.
3. "Opcions d'ús":
- Share: enviar a una adreça de correu, obtenir link, obtenir codi .html per incrustar a un lloc web o bloc.
- Like.
- Download: descàrrega de l'arxiu (sempre i quan l'autor l'hagi permès). Requereix identificació (compte).
4. Compartir als perfils de Linkedin / Facebook / Twitter / Google+.
5. Dades de l'arxiu: data de publicació, continguts, notes, comentaris...

 • Prezi.

Prezi és un programa (editor) i allotjador en línia de presentacions per explorar i compartir idees sobre un llenç virtual (també permet la descàrrega de manera local per poder recórrer l'animació sense necessitat d'estar connectat a internet). Prezi permet als usuaris visualitzar i navegar a través de la informació dins d'un espai 2,5D. Es tracta de col·locar elements textuals i gràfics dissenyant un recorregut per seqüenciar la seva exhibició. 

A diferència d'altres aplicacions com PowerPoint o Impress, Prezi empra un sol llenç en comptes de diapositives tradicionals i separades. Els textos, imatges, vídeos o altres objectes de presentació són posats en un llenç i presentats de manera ordenada. 

El llenç permet als usuaris crear una presentació no lineal, on poden emprar un zoom en un mapa visual. Es pot definir un camí a través dels objectes i marcs, aconseguint un ordre desitjat per l'usuari. 

Basat en tecnologia flaix, Prezi permet jugar amb el zoom per ressaltar elements que fins a un moment determinat han estat gairebé ocults, podem fer girs, desplaçaments... El resultat és molt dinàmic i poc convencional. 

Podeu accedir a la web de prezi i cercar per paraules dins de la seva mil.lionària base de dades (al febrer de 2015 ja compta amb més de 50 milions d'usuaris registrats).

Per als usuaris interessats en la creació i no només en la visualització, Prezi ofereix diverses tarifes: la gratuïta implica que tots els teus prezis seran visibles i editables, mentre que les tarifes de pagament oscil·len des dels 50€ anuals als 150€ aproximadament.

En aquest curs no ens centrarem en profunditat dins ell (el veurem al curs avançat de TIC), però al manco navegarem un poc per ell i aprendrem a visualitzar un arxiu.

Una vegada hem accedit a la pàgina web de recerca i hem establert el contingut a cercar, ens apareixeran els resultats d'arxius trobats.


Una vegada cliquem damunt l'arxiu desitjat, accedirem a una pàgina on podrem visualitzar-lo, editar-lo (si l'autor l'ha permès) o compartir-lo.


1. Avanç o retrocés en la visualització de l'arxiu.
2. Velocitat en la transició automàtica de l'arxiu.
3. Maximitzar la visualització de l'arxiu.
4. "Opcions d'ús":
- Si l'arxiu és re-utilitzable (sempre i quan l'autor l'hagi permès), podrem fer una còpia per editar-lo.
- Compartir link.
- Incrustar. Ofereix codi d'incrustació per a web o blog.
- Like / M'agrada.
5. Dades de l'arxiu: nom, descripció, data de publicació, visualitzacions, compartir a twitter.
6. Comentaris i contingut de text.
7. Altres Prezis de l'autor/a.
 • Insereix un comentari de text dins aquesta entrada amb tres enllaços a materials trobats a Slideshare i tres a Prezi que consideris que podrien ser-te útils per a l'aula.

2 comentaris:

 1. Materials a Slideshare útils per a l'aula:

  http://www.slideshare.net/MariaBerenguerBorreg/jess-de-natzaret-la-seva-histria

  http://www.slideshare.net/DayanaGonzalez22/jesus-de-nazaret-59125637?qid=0a620006-678f-4e9b-bdac-23d0d065dc5d&v=&b=&from_search=1

  http://www.slideshare.net/departamentoreligion/prueba-de-evaluacin-59014034?qid=e9b0c5e7-4e23-4c09-9ae1-c05bfdbae1e7&v=&b=&from_search=2


  Materials a Prezi:

  https://prezi.com/vm9sutypcd-i/chapter-7-religion-powerpoint/

  https://prezi.com/_dtntcxvitx4/retaule-de-nostra-senyora-de-la-grada/

  https://prezi.com/xocwxte0idhj/pinturas-de-la-capilla-sixtina/

  (Toni Bonet)

  ResponElimina
 2. Aqui deixo tres enllaços de slideshare:

  http://ensenyamentmallorca.blogspot.com.es/search/label/CONVOCAT%C3%92RIA
  http://es.slideshare.net/langwitches/preparing-for-the-future-of-education-take-a-look-around-you
  http://es.slideshare.net/paulgordonbrown/the-future-of-education-is-digital  Aquí deixo tres enllaços de prezi:

  https://prezi.com/d4znxauk2wlj/presentacion-clase-de-religion/
  https://prezi.com/agtstu-svzqt/el-nuevo-curriculo-de-ere/
  http://clasesdereliyetica.blogspot.com.es/2014/07/uso-de-prezi-en-clase-de-religion.html


  MªÀngels Jaume Sansó

  ResponElimina