1.2. Chrome: el navegador de Google. Introducció i instal·lació.


Com ja sabràs, a més d'Internet Explorer i de Mozilla Firefox, Google també va llençar el seu propi navegador: Chrome. Actualment compta amb una quota d'ús de gairebé un 45% dels internautes, essent el més emprat a nivell mundial (sobrepassant fins i tot a Firefox).

Alguns avantatges de Google Chrome:

- El navegador s'obre molt ràpidament en comparació d'altres navegadors. Google Chrome és molt lleuger, per això triga poc a obrir-se.
- El navegador té una bona velocitat de càrrega de les pàgines web per les quals anem navegant. Això es deu a la seva estructura interna, que també és lleugera.
- En instal·lar-lo ja disposam d'una potent eina d'anàlisi i depuració de pàgines web o “inspeccionador d'elements”. Aquesta eina és similar a l'extensió “Firebug” de Mozilla Firefox. No obstant això, a Mozilla aquesta extensió no ve instal·lada per defecte, sinó que hem d'instal·lar-la a posteriori.
- Si tenim obertes diverses pestanyes i una d'elles s'ha de tancar a causa d'algun error o bloqueig, no se'ns quedarà penjat el programa al complet, sinó únicament la pestanya o pestanyes afectades.
- Podem sincronitzar la nostra navegació (mantenint el compte de Google obert), per la qual cosa, podrem accedir des de qualsevol dispositiu al nostre historial de navegació o a la nostra barra de marcadors.
- Està en constant actualització, per la qual cosa, sovint es van presentant moltes extensions per a compatibilitzar-lo amb noves eines i programes.
- Disposa dins el mateix programari d'un visualitzador de .pdf online.

Instal·lar Chrome:

  • Si empres un ordinador públic que no permet la instal·lació de programari, o simplement vols disposar d'una versió portable perquè empres diversos ordinadors, pots descarregar-te la versió portable de Chrome aquí [permet la sincronització amb la versió d'escriptori] i instal·lar-la a la teva unitat USB.

  • Si estàs interessat en la versió d'escriptori, el primer que hem de fer per instal·lar aquest navegador, és descarregar-ho de la web oficial de Google en l'adreça:

http://www.google.com/chrome?hl=esFem clic a ‘Descarregar Google Chrome’.  


Ens apareixerà una pàgina on se'ns demana que acceptem les condicions. Acceptem per instal·lar el navegador.


El procés normalment comença mostrant una pantalla que indica “Gràcies per provar Google Chrome” i de forma automàtica, comença al seu torn el procés d'instal·lació en el nostre ordinador (si et demana permís per a la instal·lació accepta per permetre el procés).


Una vegada descarregat i instal·lat, ja podrem endinsar-nos per internet amb aquest navegador. 

Per accedir a Google Chrome, ens anirem a Inici / Tots els programes / Google Chrome. També podrem accedir des de l'escriptori a través d'un enllaç directe.


  • Instal·la al teu ordinador el navegador Chrome.