1.4. Cercador de Google - Trucs i suggeriments de recerca.


El cercador de Google és el motor de recerca més utilitzat en la Web: rep centenars de milions de consultes cada dia. L'objectiu principal del cercador de Google és cercar text a les pàgines web, en lloc d'un altre tipus de dades.

El cercador de Google proporciona almenys 22 característiques especials més enllà de la paraula original. Aquestes inclouen sinònims, previsions meteorològiques, zones horàries, cotitzacions de borsa, mapes, dades sobre terratrèmols, cartellera de cinema, informació d'aeroports, llistes d'inici i resultats esportius. Hi ha funcions especials per als nombres, incloent intervals, preus, temperatures, conversions d'unitats i de monedes, càlculs, seguiment de paquets postals, patents, codis d'àrea telefònic, i traducció de pàgines mostrades.

Els usuaris poden personalitzar el motor de recerca, mitjançant l'establiment d'un idioma per defecte, a través de la tecnologia "SafeSearch" (per evitar contigut no desitjat o filtrant i definint el nombre de resultats que es mostren a cada pàgina.