1.5.4. Picasa: el software d'edició de fotos de Google.


Si el que necessites és un programa senzill per fer quatre retocs a una imatge, pots optar per Picasa. El servei de Picasa Web Albums es trasllada ara Google Fotos, però el programa d'edició, ara per ara encara està disponible.

Pots descarregar-lo a l'adreça: https://www.google.com/intl/es/picasa/

El programa Picasa permet l'inventariat de tots els arxius gràfics de l'ordinador, la seva classificació i ordre, i inclou a més eines d'edició i retoc fotogràfic (bàsiques, però suficients per un usuari bàsic). El programa interactuava amb picasaweb permetent col·locar les fotos directament en els àlbums (ara ho fa a Google Fotos).Una vegada actualitzada la nostra biblioteca, editar una imatge és molt senzill:
  1. Clica damunt la imatge que vols retocar;
  2. S'obrirà una nova pestanya, amb la imatge seleccionada, i les diferents opcions d'edició. Entre d'altres coses podem: retallar, redreçar, modificar ulls vermells o millorar contrast i color. També ens permet jugar amb el contrast o la brillantor, a més de poder afegir filtres (alguns d'ells també modificables).
  3. Una vegada feta la modificació és molt important desar-la, ja que sinó l'arxiu original no la incorporarà. Picasa guarda per defecte a la ubicació de l'arxiu modificat l'arxiu original (en una carpeta oculta), per la qual cosa, sempre podrem recuperar-lo en cas d'errada.

  • GIMP.

Una altra opció lliure i gratuïta, si volem començar a introduir-nos en l'edició de fotografies i imatges digitals, és el programa GIMP, una alternativa al conegut programa Photoshop.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada