6.2. Dropbox: la seva interfície d'usuari.


1. Accés a les carpetes i arxius allotjats al teu compte de Dropbox. Basta arrossegar un element fins aquí per a què automàticament es pugi. Clicant amb el botó dret del ratolí damunt els arxius o carpetes podem configurar el nom de l'arxiu, opcions per compartir o de mobilitat (moure, descàrrega o eliminar).

2. Accés a opcions de treball amb Dropbox (algunes encara en beta)
a. Recientes: mostra els darrers arxius amb els que hem fet feina al Dropbox.
b. Archivos: accés al nostre "disc dur" de Dropbox.
c. Equipo: per crear un grup de treball (especialment dissenyat per a les empreses i/o grups de treball).
d. Paper: nou servei de creació i edició de documents entre diverses persones, enfocat a grups de treball (encara en fase beta i amb més limitacions que Drive -ara per ara-).
e. Fotos: secció on s'emmagatzemen les fotografies que vulguem guardar de manera sincronitzada dels nostres dispositius.
f. Compartiendo: mostra els arxius i carpetes que estàs compartint o que comparteixen amb tu.
g. Enlaces: mostra els arxius i carpetes que has enllaçat. Pots crear un enllaç a qualsevol arxiu o carpeta. Els enllaços es poden enviar a qualsevol persona (fins i tot a algú que no empri Dropbox) perquè vegi el seu contingut.
h. Actividades: mostra la teva activitat més recent a Dropbox.
i. Solicitar archivos: servei que permet sol·licitar que un usuari pugi al teu Dropbox arxius sense necessitat que aquest tingui compte Dropbox.  Només tu pots veure els arxius que sol·licites, tret que decideixis compartir-los.
j. Archivos eliminados. podem accedir als arxius que haguem eliminat del nostre Dropbox en el darrer mes (passats 30 dies els arxius eliminats desapareixen per complet).

3. Permet triar els arxius per pujar al teu Dropbox.. Pots seleccionar més d'un arxiu alhora. Recorda que també pots arrossegar i deixar anar arxius en qualsevol lloc de la teva unitat per començar la pujada.

4. Permet crear una carpeta nova i anomenar-la dins el teu Dropbox.

5. Permet Compartir una Carpeta (ja existent o nova).

  • L'eliminació d'una carpeta compartida en Dropbox solament afecta al teu compte. Quan elimines una carpeta compartida, l'abandones. Quan es deixa una carpeta compartida eliminant-la, aquesta carpeta es lleva del teu compte, però els altres membres poden seguir accedint a ella. Tu podràs tornar-te a unir quan vulguis. No obstant això, quan s'elimina un arxiu individual d'una carpeta compartida, aquest s'elimina per a tots els membres de la carpeta compartida.

6. Mostra els arxius eliminats del teu compte de Dropbox (recorda que per eliminar un arxiu o carpeta específica cal clicar damunt l'arxiu o carpeta concreta amb el botó dret i seleccionar l'opció "Eliminar". La versió gratuïta només permet la recuperació dels arxius esborrats en els darrers 30 dies.

7. Cercador dins el meu Dropbox (permet la recerca de material dins el nostre Dropbox -la recerca només es centra al nom de l'arxiu o carpeta, no dins el contingut d'aquests).

8. Accés a les notificacions (bàsicament ens informa sobre canvis a arxius o carpetes que han compartit amb nosaltres).

9. Accés a la configuració del nostre compte (perfil, compte i seguretat) i botó per tancar la nostra sessió.

10. Carpeta compartida de la Delegació d'Ensenyament del Bisbat.