1.7.1. Descarregar un vídeo de Youtube o d'altres llocs webs.


Segurament qualque vegada dins l'aula s'ha donat la casualitat que havies pensat en posar un petit vídeo de Youtube i... no tenim internet! Aquest problema pots prevenir-lo sí prèviament et descarregues el vídeo. Fer-ho és bastant senzill i ràpid. 

  • Si tens instal·lat al teu ordinador Google Chrome i empres LINUX, podràs descarregar-te una extensió que facilita aquesta tasca. L'extensió s'anomena Chrome YouTube Downloader i una vegada instal·lada en el PC aquesta extensió inserirà una barra de descàrrega a la pàgina de YouTube que et permetrà descarregar fàcilment els teus vídeos favorits. Pots accedir a un petit manual d'instal·lació aquí. Amb l'extensió Video Downloader Professional, podràs descarregar-te vídeos allotjats per la web, encara que no és compatible amb Youtube. De moment, no he trobat cap extensió compatible amb windows que ho permeti, les que existien han desaparegut.
  • Un programa que permet descarregar-te vídeos de Youtube és aTube Catcher: gratuït, senzill i permet la descàrrega en diversos formats de sortida. Permet també la descàrrega d'altres videoteques com Dailymotion, Vímeo. Tan fàcil com aferrar l'url del vídeo i seleccionar el format de sortida. Sens dubte, una eina molt útil. També és portable!
  • Una altra manera de descarregar vídeos de Youtube (i de moltes altres videoteques) molt senzilla i sense la necessitat d'haver d'instal·lar res al nostre dispositiu és a través del lloc web: http://www.clipconverter.cc/es/

El procés és molt senzill:


a. Copiam l'adreça del vídeo de Youtube. 
Per exemple: https://www.youtube.com/watch?v=lRZf6CsPFc0
b. Anam a ClipConverter i aferram a la barra de Direcció Multimèdia l'adreça del vídeo i clicam Continuar.
c. Una vegada detectat l'arxiu multimèdia, ens sortida una sèrie d'opcions on podrem escollir la qualitat del vídeo que volem i la mida que ocuparà.
d. La següent passa és seleccionar el format de conversió (podem descarregar vídeo en diversos formats, i també "extreure" només la part d'àudio del vídeo). També podem descarregar el vídeo en format original sense efectuar cap tipus de conversió. 
e. Si hem seleccionat una conversió, ens apareixerà un petit menú d'opcions de conversió. 
f. Finalment, només haurem de clicar sobre el botó: ¡Comenzar!
g. Ara ClipConverter iniciarà un procés automàtic que conclourà amb la confirmació de la conversió de l'arxiu i el botó de descàrrega final (en clicar-lo començarà la descàrrega automàtica i... se'ns obrirà una finestra de publicitat!).